Sunday, 31 January 2010

KESIAN...~

cmner nk mule yer.. huhuhu.. sedey sbnrnya..hehhe
mcm ni,.. 2, 3 mggu lps.. hubby aku de terjumpa sorg mbr lame kami kt dlm facebook, kiranya mbr sebaya hubby aku dlu ms sekolah..sm2 duk asrama, sm2 aktif sukan ms sek dlu.. bl dh lme x jpe, diorg pn duk chatting lh kn.. so, bl hubby aku tye die duk mne skrg, die ckp duk hospital ampang.. so, kami ni igt die kje kt situ.. x sangka lak die ni pesakit kt situ.. huhu..
nk dijadikan cerita, hubby aku ni de lh tgk pic die dlm fb ni, tgk kepala nya botak.. so, hubby aku juz ckp kt die.."lain bebenor skrg, smart rambut"... pastu die ckp klu ko nk tau citer ko dtg r hospital ampang.. aku kt wad..huhuu.. terkejut kami..
so, ktorg pn g lh melawat die last sunday.. alangkah terkejutnye tgk die, dh lain,.. bdn kurus sgt, xmcm dlu.. kpala dh botak effect pd kimoterapi.. ksian sgt.. bru die ckp yg die sbnrnya ade "kanser paru2"... trus nk menitik air mata nih.. dh 2 thun die sakit.. dlm keadaan sakit cam 2 die duk sorg2 je spital.. family sume kt trg.. ksian sgt2.. nk buat cmner kn... 2 namanya takdir.. sume dh ditentukan.
kami kt sna dr kol 12 smp kol 5 ptg.. lame kn... hubby aku ckp nk byr blik sbb dh hampir 10thun xjper..
klu korang tgk pn cam xsakit.. jenis kuat semangat..jenis happy go lucky cam dlu gak..
die ckp die kna sakit 2 effect pd keje die dlu.. dlu die kje kilang perabot, mgkin sbb hr2 duk sedut habuk kn.. mule2 die sakit dlu die gemuk, sbb bdn die byk air cam sembab 2.. skrg bl dh byk jalani rawatan, dh jd kurus.. sehinggalh kimoterapi yg ke 3 rambut die gugur smp dh botak skrg.. kami smlm xleh sedih dpn die walaupon pd hakikatnya mmg sedih..
suratan takdir kn, xder sape yg tau...
ape2 pon, aku n hubby aku doakan moga die betambah sihat n kuatkan semangat.. nnt klu sihat bolehlh kite jpe ms reunion nnt ya...
ms aku g smlm aku xder amik pic die, cm de sekeping, 2 pn blur je sbb amik curi2 ms die nk hntr kami kt bwh ms kami nk blik... .. sorry ye eddie..

love = aiyue


SAKIT KAKI

tgk pic pn mst sume org tau aku sakit kaki kn...
citernya bermula ms aku g jogging kt bukit kemuning sabtu lps.. ms jogging xrs sakit, lps jogging pn xde r rs sakit pon, lenguh 2 biase r..
tp esk paginya lps bgun tdo aku nk bgun tibe2 rs cam sengal2 je kaki nih.. bl berpijak pn cam ngilu jer.. tp xde r sakit giler2... still leh jln lg..
ptg ahad aku n hubby de g hospital ampang melawat mbr kami yg sakit, 2 nnt aku citer kemudian.. mgkin sbb aku byk bjln ms g spital 2, aku mule terasa sakitnye... dh mule bengkak.. huk3.. aku xpnh sakit kaki 2 yg cam xleh terima.. nk jln sakit siot..
sib baik de tukang urut x bertauliah, hubby aku duk urut jer kaki nih... skrg dh okey skit lps sapu minyak pns n balut kuat2.. tp mlm td still xleh tdo r.. denyut.. yut...yut.. hahha..
sbb 2 aku x kje hr ni,.. nk jln sakit lg.. cmner nk naik tangga, nk toilet.. dh r toilet opis aku bapak jauh... ape2 pn, aku bosan duk umah.. huk3..

love = aiyue

Wednesday, 27 January 2010

RINDU...

bila makin dekat nk blik kg aku akn rs lebih rindukan org kt kg... walaupn setiap hr ckp tepon aku x puas.. cmner lh agknya org yg x blik jpe mak bapak smp setahun.. huhuhu.. klu aku mau jd gilak.. aku yg 2 bln skali blik ni pn sentiasa rindu n trs merindu.. bru je bln lps blik terasa cam dh lame...
lmbtnye raye cine, xsabo nk blik... rindu......
mst org ckp aku ni manja kn.. manja 2 sume org manja kn samada telebey ke x jer.. aku bkn nye manje yg lebih2 eh.. cm klu blh nk sll nmpk mak bapak aku duk dpn mata jer.. korang bygkanlah, kdg2 aku meroyan ajk hubby aku blik amik mak aku kt kg srh dtg cni duk umah aku.. mcm lh shah alam - trg 2 dkt.. huk3.. klu mak aku dtg bkn sekejap ye aku srh duk cni.. pling kurang 2 minggu.. sebulan pn pnh...hehhehe...
sejak aku kawen mak aku rajin dtg cni.. mgkin die pkir anak2 die de 3 family kt cni.. aku, kak long n alang..
sabo ye aiyue.. dh x lame dh.. lebih krg 2 minggu jer lg.. dh blik tenung lh ma puas!!.. huk3..
love = aiyue

Tuesday, 26 January 2010

REUNION..~~


hari ni sblom g kje smentara tggu hubby aku dtg amik aku tetiba dpt sms dr JAA mbr sek aku dlu.. die war war kn pd aku psl reunion tuk sek kami 14hb nnt.. aku pn dgn excitednye bgtau hubby aku... kami kn 1 sek, so klu aku p mksudnya die pn kena p... hehehhe... xsabo rsnya..
smp je opis trus search facebook cr kwn2 lme ms sek dlu...
ape yg lebih buat aku teruja ade lh tema pd hr 2 ade lah hijau... my fav colour..
ape2 pon thx pd JAA sbb inform eh.. nnt kt jpe..

love = aiyue

Monday, 25 January 2010

ADUHAI...

meh rapat2 ckit bace.. (*de ke yg nk bace nih..) hahhaha..

smlm aku n hubby aku de g umah sorg nenek ni, org indon.. die ni orgnye pndai mengurut, xkira lh org lps bersalin ke, lenguh2 bdn ke, org yg xde ank n nk ngurut pon bole...
yg specialnya nenek ni di mata aku n hubby aku adlh die ni hidup dalam amal.. sisa hidup yg tinggal die gunakan tuk beramal pd org len.. bygkn setiap bulan die blik "indon" sbb nk hntr bantuan tuk anak yatim n org ssh kt sna.. sepanjang kt cni die akan kumpul brg2 terpakai mcm baju, kasut, beg ke.. die sanggup blik indon naik feri n bw balik brg yg byk.. rezeki nenek ni murah, selalu ade org dtg umah die hntr mcm2 tuk disedekahkan.. smpkai dlm rmh die xpnh surut dgn brg2.. bagus kn... bkn setakat barang jer, org2 kt cni pn selalu bg duit, kiranya cam zakat lh..
Hidup nenek ni hanya bergantung pd upah mengurut je, tp korang bygkn die blh kumpul duit tuk every month die blik sna.. kagum aku..
dah lame dgr kisah nenek ni, bru mlm td tergerak hati nk kenal die.. bru knl pon cam dh lame knl, sgt baik..
klu korang ade ape2 yg nk di dermakan ke, pakaian yg dh xnk pkai, kasut yg dh xnk pkai, jgn di buang.. korang bgtau, nnt leh dermakan pd org yg memerlukan yer.. dpt gak pahala..

semoga kita akn beroleh lebih keberkatan.. amin..~
love = aiyue

Sunday, 24 January 2010

FARMVILLE


adoiii.. apesal skrg dah mls nk lyn farmville eh.. nk kuitp mls, nk tanam mls.. huk3.. sumer mls..

dlu bkn main lg, sehari xleh bukak cam hape jer gelisah.. skrg ni jd cam dh jemu.. tp kang xbukak busuk lak tanaman 2, tp klu bukak adoiyai... mlsnye nk kutip.. apesal lh org 2 lembap sgt nk ngutip.. huhuhuhu...



love = aiyue

~TAHNIAH...~

ermm... klu sesape yg tgk perlawanan badminton td mst tau kemenangan berpihak pd kite kn... "kite" 2 bmksud negara kite lh.. bkn kite lak.. huk3..
2 kemenangan yg ckup bmkna buat malaysia di awal 2010.. tahniah lh buat dato' lee choong wei n team bergu lelaki.. bangga2!...

love = aiyue

Saturday, 23 January 2010

~..akhirnya...setelah 2 tahun...~

Hidup sbg seorg isteri mestilah xkan sm dgn kehidupan org bujang kn.. mne lh boleh nk lepak2 dgn mbr lebih2 lg kuo mlm.. 2 aku ckp kehidupan aku lh, tp bg husband yg x kisah xtau lh kn.. hidup aku slps kawen dh 2 thun ni xpnh nk kuo lepak dgn kwn2, office hour g kuo lunch 2 biase lh kn..
tapi....... akhirnya setelah 2 thun, mlm ni aku dpt kuo dgn mbr2 opis aku.... bkn sblom ni xpnh nk mtk nk kuo, cuma aku rs x best lh kn nk kuo dgn mbr2 sedangkn aku ni bini org.. huk3..
hhehe.. xder g mne pon cm g shoping jap pastu g uptown.. kol 11 td aku dh blik.. hubby aku lak g lepak kt umah bujang mbr2 die.. so, xder r rs sgt kn sbb dua2 kuo.. tp aku dh jnji td aku akn blik sblom die blik..hehehe.. agak2 len kali die bg kuo lg x ek? hehheh.. bg betis nk peha ni...
time kasih ye b sbb bg ayg kuo...muahzz..!!!

~assalamualaikum....

sbg permulaan.. aku tempek kn dlu 1 pic kawen aku.. hahhaha.. bkn nk menunjuk betapa hijaunye aku ms weeding day aku 2, cm nk kasi tau sbnrnya yg aku ni dh x available dah.. huk3..
okey lah, smg blog aku kali ni xde nk sekerat jln..huk3.. mgkin dh terbuka hati aku kot nk ade blog sndiri sbg kenangan aku di masa dpn, mgkin lom tlmbt kot.. hrp2 lh..
okey lh, if korang tgk de pape yg kureng sowy lh, aku actually x pro bab sume nih.. jauh benor dr bidang aku..
lets... enjoyyyy....