Monday, 22 February 2010

DITIMPA MASALAH..

rsnya dh lm x update blog ni.. cam dh tumbuh cendawan dah pon...
lately lps aku blik dr kg hr aku di uji, ditimpa masalah yg agak berat melibatkan ahli keluargaku, sbb itulah aku mcm xde mood.. aku igt hr 2 nk citer psl aku blik kg tp aku hold dlu, bagi mood aku naik dlu... so, alhamdulillah, syukur kehadrat ilahi, smuanya dh baik2 belaka..
so, nnt aku cter psl blik kg aku yg sgt mengujakan sbb dpt mandi sungai.. hehheh
love = aiyue

Thursday, 11 February 2010

SUSAH NAK TAFSIR PERASAAN PAGI NIE...

MIMPI YANG TAK SUDAH
Apa makna impian
Datang dan pergi
Membawa hatiMenyusuri kembaliJalan-jalan sepi
Kau kah di situYang menantiku
Atau jelmaanDalam kenanganYang bernama pengalaman
( korus )
Siapakah di antara kitaDengan rela menjadi pendusta
Siapakah dulu membina harapan
Dan siapa yang memusnahkan impian
Tanpa sebab dan alasanKau lahirkan perasaan
Bagai taufan tiba-tiba datangDan menghilang
Kau bayang-bayangMasa nan silam
Ada ketika terbawa-bawa
Oleh resah mimpi yang tak sudah
love = aiyue

Wednesday, 10 February 2010

PENJAGAAN MUKA..

post ni adelah pmintaan mbr FB aku tuh.. hrp2 die bc lh kn... klu xbaco sio2 den...

hr 2 die de tanya aku aku pkai produk ape tuk muka aku.. aku pkai make up ape tuk muka aku.. dasat pompuan tuh, sume nk tanye... sbb die sakap muke aku xde problem.. xde lah mulus benor, tp suci je kot.. hahahhaha.. jgn mrh k.. gurau2 sajork..


okey... meh aku citer, tp tuk post kali ni aku citer psl produk muka je dlu yo, psl make up 2 lain kali yo, xde ms lg nk snap pic..

klu korang tgk pic 2 pon dh tau kn.. TIA AMELIA.... hahahhah.. bkn nye produk mahal benor pon... aku pkai ni xde r lame benor sbb sblom ni aku pkai produk ala2 bdk sekolah g2.. dlu aku pkai SAFI. aku pkai safi pon sejak aku form 2. kobygkan bape lme aku pkai.. bl dh usia meningkat ni, aku klu blh nk cuba sesuatu yg boleh kasi aku nmpk muda.. hahha.. (*blh ke?) xde r, ape yg kite pkai biar lah sesuai ikut peringkat umo.. bkn nk kate safi xelok tuk umo cam 2, walhal mak aku pon kdg2 pkai safi jer..

sblom aku bua kputusan nk pkai Tia Amelia ni aku de sikit mslh dgn muka aku ni.. muka aku adlh kering, sgt dengki bl tgk muka org len cam sikit lembap.. so, ms aku g uat facial, ade akak 2 suggest kn aku pkai Tia Amelia sbb katanya, bl kulit muka tll kering akn lebi cenderung tuk dapat jeragat.. mslh jeragat adlh lebih serius dr jerawat tau!!! so, sape2 yg ade jeragat xkira sikit atau byk lebih baik korang try... aku jamin..OK!!

bg sape2 yg bru nk berjinak2 nk pkai ni, korang xyah risau, aku gerenti gak xder mengelupas kulit muka ko.. first time ko cuci muka guna sabun die pon ko akn rs perubahan.. rs cam tegang n licin jer.. wah!!... (*pic sabun cuci muka xdo sbb xder g lom guna, xkn nk amik yg dlm bilik air kot..hahha)

so, kpd sahabatku.. puas hati k.. heheh.. next time aku citer psl make up plak yo..

love = aiyue

JUBAH

ermmm... aku sbnrnya kan, ade 2 pasang jubah kt umah, tp xpnh pakai pon.. ekceli aku xtau pon ms bl aku sesuai nk pkai jubah ni.. nk kate xlawa, lawa je aku rs.. ms beli bkn main lg eh, 1 alam sentral aku pusing, naik hangin satu badan laki aku... hahhah
tp bab nk pkai, xjpe lg bl waktu sesuai... xkn nk pkai time g knduri kawen kot, xke panas.. aku rs sesuai kot pkai time g knduri tahlil ke, tp setahun sekali pon lom tentu ade org uat knduri cam 2 kat cni.. huk3...

bila lh agaknya aku leh pakai yo.. yg special nya psl pemakaian jubah ni, bl kite pkai bg org x bape nk tinggi cam aku ni kn, bl pkai cam nmpk tinggi sikit..hahhaha.. pastu nmpk matang.. so sweet.. hehhehe..

nnt klu aku dh pkai aku amik pic kasi tunjuk okey...

korang bygkan, aku klu dh bkenan sesatu benda 2 kan, aku akn beli 2@3 tp lain2 color.. xkira lah t-shirt ke, kasut ke, bju kurung ke.. gilak kn...nntlh, bl aku de ms aku try amik pic mcm2 bnda yg sama dlm simpanan aku..

love = aiyue

Tuesday, 9 February 2010

KUAH ROJAK MAK BEE

haa.. korang tgk pic pon dh tau ape benda 2 kan... kasi terliur ckit.. hehhehe
aku nk pomot "kuah Rojak Mak Bee" ni mmg best siot.. cm terlebey pedas ckit bg aku yg xsuke pedas ni.. sape2 yg bese beli buah rojak yg bese2 jual lt pasaraya yg kira timbang 2 mst dh biase dgn kuah rojak ni..
xtau nk ckp cmner specialnya 2.. fuhh...
semalam smbil2 tgk tv tgk de jambu air dlm peti ais, trs amik cicah dgn kuah rojak mak bee nih.. sodap...!!!!
bl aku post kn citer ni aku kna g cari sape owner mak bee nih.. hehehhe.. pomot lebih kn..
bkn hape pon, sbb bl aku mkn aku ckp kt hubby aku mabeles.. tp die ckp biaso2 ajor.. nnt korang try r pastu bgtau aku pndapat korang.. aku beli ni tesco shah alam, ade jual kt bwh tempat jeruk timbang 2...
"owner Mak Bee sila bg kuah rojak percuma selama setahun tuk pomot ni ya.. hahhaha"

love = aiyue

Sunday, 7 February 2010

MENU HARI AHAD..

sesaja nk citer psl menu aku smlm.. heheh.. sbb hr 2 de org tye aku, kt umah aku rajin msk x? aku ni pndai msk ke? hehheeh.. aku xde r pndai benor nk msknye.. bole lh stakat kami berdua nk mkn kn.. buat ms ni xde lak de org komplen aku msk x sodap yo...hehhe.
okey, berbalik citer ape aku msk smlm..

korang nmpk x dlm pic 2 ape aku msk.. ke pic aku yg blur.. mklum lh, pkai camera hanfon sajork.. masak gulai pedas daun kesum ikan merah, kerabu perut,ikan goreng n sambal tempoyak.. sedap kn...heheh.. korang jgk xtau, ni adlh first time aku msk gulai pedas 2, 2 pon resepinya dlm buku ya..


korang jgn budget aku pndai sgt ye.. hehhehe.. tp first time pon boleh dibanggakan, siap aku tapau kasi akak aku rs.. hehehe.. die pon ckp sodap.. vangga..!!

k lah, klu korang rs nk try ape aku mskni korang try buat sndiri,hahahhaah..

love = aiyue

Thursday, 4 February 2010

PINK DI HARI JUMAAT..

hehehhe.. jarang skali aku pkai pink.. klu sblom ni klu bju pink aku akn mix kn dgn tdung yg xnmpk pink sgt.. hr ni cam berani lak pkai pink cam gini.. baju kurung cotton pink + tudung pink.. hehhehe... sgt sweet k.. bkn nk puji dr sndiri.. sesaja yo.. nk amik mood baik dipagi jumaat...
psst.. mcm biase pic ni di ambil pg td smentara tggu hubby aku amik aku g kje..
setiap pic adelah kualiti berbeza2.. aku pon xtau knp...padahal camera hfon yg same yo..
xper lh jnji nmpk pink.. jgn wrna pink tuko jd itam sudey.. hehehhe
love = aiyue