Wednesday, 10 February 2010

PENJAGAAN MUKA..

post ni adelah pmintaan mbr FB aku tuh.. hrp2 die bc lh kn... klu xbaco sio2 den...

hr 2 die de tanya aku aku pkai produk ape tuk muka aku.. aku pkai make up ape tuk muka aku.. dasat pompuan tuh, sume nk tanye... sbb die sakap muke aku xde problem.. xde lah mulus benor, tp suci je kot.. hahahhaha.. jgn mrh k.. gurau2 sajork..


okey... meh aku citer, tp tuk post kali ni aku citer psl produk muka je dlu yo, psl make up 2 lain kali yo, xde ms lg nk snap pic..

klu korang tgk pic 2 pon dh tau kn.. TIA AMELIA.... hahahhah.. bkn nye produk mahal benor pon... aku pkai ni xde r lame benor sbb sblom ni aku pkai produk ala2 bdk sekolah g2.. dlu aku pkai SAFI. aku pkai safi pon sejak aku form 2. kobygkan bape lme aku pkai.. bl dh usia meningkat ni, aku klu blh nk cuba sesuatu yg boleh kasi aku nmpk muda.. hahha.. (*blh ke?) xde r, ape yg kite pkai biar lah sesuai ikut peringkat umo.. bkn nk kate safi xelok tuk umo cam 2, walhal mak aku pon kdg2 pkai safi jer..

sblom aku bua kputusan nk pkai Tia Amelia ni aku de sikit mslh dgn muka aku ni.. muka aku adlh kering, sgt dengki bl tgk muka org len cam sikit lembap.. so, ms aku g uat facial, ade akak 2 suggest kn aku pkai Tia Amelia sbb katanya, bl kulit muka tll kering akn lebi cenderung tuk dapat jeragat.. mslh jeragat adlh lebih serius dr jerawat tau!!! so, sape2 yg ade jeragat xkira sikit atau byk lebih baik korang try... aku jamin..OK!!

bg sape2 yg bru nk berjinak2 nk pkai ni, korang xyah risau, aku gerenti gak xder mengelupas kulit muka ko.. first time ko cuci muka guna sabun die pon ko akn rs perubahan.. rs cam tegang n licin jer.. wah!!... (*pic sabun cuci muka xdo sbb xder g lom guna, xkn nk amik yg dlm bilik air kot..hahha)

so, kpd sahabatku.. puas hati k.. heheh.. next time aku citer psl make up plak yo..

love = aiyue

No comments:

Post a Comment